Hoe boost een drinkwater-<br>systeem uw efficiëntie?
Annelore D’Hallewin Bayard

Hoe boost een drinkwater-
systeem uw efficiëntie?

Vraag & Antwoord - Bayard

Zeulen met zware bidons, een overvolle pmd-zak met lege plastic flesjes of het laatste flesje water uit de koelkast verdwenen. Deze kleine frustraties over het drinkwater op de werkvloer zijn u wellicht niet vreemd. Een drinkwatersysteem helpt ze de wereld uit. Meer nog: een kwalitatief drinkwatersysteem maakt uw bedrijf efficiënter.

Afgelopen anderhalf jaar heeft meer dan ooit de gezondheid van medewerkers in de kijker gezet. We investeerden massaal in ventilatiesystemen, plexischermen en ontsmettingsalcohol. Maar de gezondheid op de werkvloer is natuurlijk veel breder dan coronapreventie. Het belang van voldoende en goed water drinken, wordt nog steeds onderschat. 

Een drinkwatersysteem garandeert niet alleen zuiver en lekker water, het maakt voldoende drinken ook veel gemakkelijker. Elke medewerker kan op elk moment vers water tappen naar wens: gewoon gefilterd water, gekoeld water of bruisend water. Dat er voor de occasionele kop minuutsoep of thee ook kokend water meteen beschikbaar is, is een extra voordeel. Door iedereen zijn eigen glazen fles met een bedrijfslogo te geven, bevorder je bovendien de ergonomie. Even de waterfles bijvullen? Dat is meteen een kleine, maar o zo belangrijke, afwisseling van de zithouding of andere statische positie.

Wist u trouwens dat voldoende water drinken de concentratie bevordert? Uw medewerkers verzetten meer werk en zijn weerbaarder tegen ziekte. Dat is een win voor iedereen. Inclusief minder suikerdipjes, want de frisdrank blijft veel vaker in de automaat of de koelkast staan.

Is leidingwater wel zo gezond?

Ja, leidingwater is zeker gezond. De waterkwaliteit wordt streng gecontroleerd. U kan er dus gerust op zijn dat het water uit de kraan, en dus uit je drinkwatersysteem, veilig is. Veel mensen associëren leidingwater onterecht met een minder gezonde samenstelling. Vaak heeft leidingwater een apart smaakje. Een drinkwatersysteem filtert het water grondig voor het uit de kraan komt. Kraantjeswater wordt dus neutraler en lekkerder van smaak.

Naast gezond voor lijf en leden is een drinkwatersysteem ten slotte ook goed voor het milieu. Het schakelt eventuele plastic flessen uit en vermijdt transport van bidons of flessenwater naar je bedrijf. Met een servicecontract krijg je op afgesproken tijdstippen CO2-flessen geleverd en wordt het proactief onderhoud voor je geregeld. Iedereen tevreden.

Deze expertise werd aangeboden door  Bayard

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels