Hoe verbetert de bewakingsconsulent de bedrijfsefficiëntie?
Tania Diependael R&T Security

Hoe verbetert de bewakingsconsulent de bedrijfsefficiëntie?

Vraag & Antwoord - R&T Security

De bewakingsconsulent die in het bezit is van het certificaat voor industriële bewaking, doet zoveel meer dan alleen diefstal voorkomen. Bedoeling is om te fungeren als extra oog voor het management van het bedrijf. 

Door mee te draaien op de werf, in het magazijn, de productiehal, het bedrijfsterrein, het kantoorgebouw, het hotel of de winkel kan de bewakingsfirma een volwaardige partner zijn waarmee de CEO niet alleen een daling van de kosten, maar ook een significante stijging van de efficiëntie genereert.

Wat is het Kwaliteits-managementsysteem?

Dankzij het Kwaliteits-managementsysteem norm ISO 9001:2015 garandeert de consulent grote bedrijven een alomvattende service, met onder meer het voorkomen van energie-, opstart-, productie- en tijdverlies. Door proactief mee te denken met de bedrijfsleiding kunnen de medewerkers zich focussen op hun corebusiness.

De werkwijze bestaat erin om tijdens een rondleiding met de logistiek manager alle informatie in een procedure te gieten. Op basis van deze gegevens kunnen we een verregaande ondersteuning van het bedrijf uitwerken. De openingsronde in het bedrijf verzorgen, de verwarming aanleggen, de machines opstarten en de arbeiders binnenlaten zijn opties. Ook door lichte administratieve taken op zich te nemen, kunnen bewakingsagenten een meerwaarde zijn voor het bedrijf. Het openen van de poorten en het briefen van de logistiekafdeling, het geven van input bij vrachtbrieven en CMR, het voorzien van kantoorbenodigdheden, het maken van pakketten voor het bedrijfsfeest zijn eveneens mogelijk.

Indien nodig, staan bewakingsagenten in voor de algemene telefoonoproepen om het onthaal te ontzorgen. Ook het ontvangen, checken, informeren en op veiligheidsregels controleren en langs het juiste traject sturen van bezoekers, zijn taken die het bedrijf niet langer zelf hoeft te doen.

Is camerabewaking nog steeds relevant?

Ja, zeker voor wie verder gaat dan alleen het filmen van diefstallen alleen. Bij onregelmatigheden moet je meteen kunnen reageren. Tijdens controles kunnen de bewakingsagenten trouwens de logistiek manager updates bezorgen. Denk daarbij aan het melden van versleten elektriciteitskabels, onduidelijke wegmarkeringen, slecht sluitende deuren en ramen, lekken in de buurt van elektriciteitscabines, enzovoort. De bewakingsconsulent werkt actief mee aan het veiligheidsbeleid, onder meer ook door brand- en EHBO-oefeningen op te volgen. Al die preventieve maatregelen komen het bedrijf en de werknemers ten goede.

Deze expertise werd aangeboden door  R&T Security

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels