Hoe voeg je extra beleving aan een webinar toe?
Mark Van der Kinderen
& Jan Heiremans
InviteDesk

Hoe voeg je extra beleving aan een webinar toe?

Vraag & Antwoord - InviteDesk

Sinds het begin van de coronacrisis volgen we met zijn allen veel meer webinars. Dat is leerrijk, maar het contrast met een seminarie tijdens een live event is groot. De reden? De interactie ontbreekt. 

Bedrijven organiseren evenementen om aan hun relaties te werken en extra zaken te doen. Dat netwerken gebeurt meestal voor en na een presentatie. Aan een tafeltje, met een goed glas en wat hapjes. Online valt die sfeer volledig weg: je meldt je aan, kijkt in je eentje naar de presentatie (terwijl je nog wat mails leest en verstuurt) om vervolgens weg te klikken en verder te werken. De betrokkenheid is volledig weg. Salesverantwoordelijken weten in heel wat gevallen zelfs niet wie er aanwezig was. Ze moeten achteraf bellen om feedback te krijgen.

Aan de virtuele tafel

In de huidige applicatie van InviteDesk kun je ook webinars organiseren. Sterker nog, je ziet als salesmanager meteen wie inlogt. In de nieuwe toepassing gaat InviteDesk nog een stap verder. Daar kun je als salesverantwoordelijke voor en na de presentatie individueel (video)chatten met de aanwezigen. Zo wordt het virtuele lobbygevoel meteen een stuk interessanter. Net zoals bij een live event kun je een aantal ‘tafels’ inpalmen waar je met maximaal tien personen tegelijkertijd kunt praten. Op die manier krijgt virtueel netwerken een hele andere invulling. Begint het event? Dan beëindig je het gesprek met één klik en kom je meteen in de juiste ruimte terecht.

Unieke tool

De nieuwe toepassing van InviteDesk is uniek. Onder andere omdat je als organisator ook kunt rapporteren welke gasten zich aangemeld hebben en hoe lang ze gebleven zijn. Daar haal je inzichten uit die je kunt meenemen in je volgende webinar. Wat de pricing betreft: net zoals bij een live event huur je je event locatie volgens jouw noden: bepaal zelf hoeveel zalen je nodig hebt en hoeveel staantafeltjes je wil hebben in de lobby.  Het verschil: bij een live event huur je voor één of meerdere dagen, bij Invitedesk heb je voor hetzelfde geld je virtueel conferenciecentrum het hele jaar door beschikbaar.  Zo maak je webinars een stuk belevenisvoller. 

Deze expertise werd aangeboden door  InviteDesk

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels