Studiebureau met ambitie
Team Stabitec Stabitec

Studiebureau met ambitie

Profiel - Stabitec

Stabitec is jouw partner in het engineeren van elk bouwproject, zowel in de private als de publieke sector.

Stabitec startte ongeveer 25 jaar geleden in Brugge met het uitvoeren van studies stabiliteit en technieken voor de bouwsector. Ondertussen opende het bedrijf in 2015 een tweede vestiging in Gent en bouwde het een stevige reputatie op als bouwkundige partner voor bouwheren, architecten, bouwpromotoren en aannemers in West- en Oost-Vlaanderen.

Multidisciplinair

Stefaan De Decker: “Binnen Stabitec bundelen we verschillende activiteiten: stabiliteitsstudies, ontwerpen van technische installaties, studies met betrekking tot energieprestatieregelgeving (EPB), ventilatieverslaggeving en veiligheidscoördinatie. En dat is een bewuste keuze. Het laat ons toe om binnen eenzelfde project alles op elkaar af te stemmen en op die manier de klant te ontzorgen. Ook voor onze medewerkers, die zo in aanraking komen met verschillende studiedisciplines, is het een absolute meerwaarde.”

De klanten van Stabitec zijn erg divers: van particuliere bouwheren tot bedrijven, van architecten tot bouwpromotoren en aannemers. Stabitec specialiseerde zich in openbare aanbestedingen en werkt vaak voor stadsbesturen, OCMW’s, SHM’s en scholen.

Communicatief

Communicatie is cruciaal in de bouwsector. Ook Stabitec zet er hard op in. David D’Hespeel: “Elk project heeft een vast aanspreekpunt binnen Stabitec. Die persoon bundelt alle informatie en stemt intern alles op elkaar af. Ook op werfvergaderingen proberen we het aantal partijen zoveel mogelijk te beperken.”

“Bij klanten staan we gekend voor onze nauwgezetheid en onze vlotte proactieve communicatie”, vult Stefaan aan. “Onze studiedisciplines zijn nauw verweven met elkaar en met het architectuurontwerp. We worden dan ook steeds vroeger in het ontwerpstadium betrokken, met een win-winsituatie voor elke partner tot gevolg. Stabitec wil er staan voor zijn klanten, ook bij eventuele problemen. We zijn transparant en blijven zoeken naar oplossingen.”

In volle expansie

De voorbije 25 jaar is Stabitec gestaag blijven groeien, en het blijft ambitieus. Stefaan De Decker: “We tellen momenteel 26 medewerkers, verspreid over twee vestigingen. De collega’s in Gent verhuizen binnenkort naar een nieuw kantoor. We blijven uitkijken naar nieuwe enthousiaste collega’s om onze groei verder vorm te geven.”

David: “Ons team is een mix van verschillende leeftijden en achtergronden. De rode draad? Iedereen is gebeten en gepassioneerd door zijn vak. Daarnaast hebben we een neus voor innovatie en duurzaamheid, en volgen we de nieuwste trends en technologieën, zoals BIM. We willen ons steeds blijven verbeteren en gaan geen uitdaging uit de weg. Zo werkten we onlangs mee aan de studie van de nieuwe rollercoaster in Plopsaland De Panne.”

Stabitec bv
Gulden-Vlieslaan 31a
8000 Brugge
Derbystraat 391
9050 Gent
info@stabitec.be
www.stabitec.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels