Toekomstbestendige IT-visie
Steve Wittouck Telenet Business -
Francis Bostoen

Toekomstbestendige IT-visie

Testimonial - Telenet Business - Francis Bostoen

Bouw Francis Bostoen doet voor zijn IT-verhaal volop beroep op de diensten van Telenet Business. “Dankzij de knowhow van onze partner zijn we klaar voor de toekomst”, stelt Steve Wittouck.

Om zo dicht mogelijk bij de klant te staan, beslisten we om de Projectontwikkeling, Bouwbedrijf, Houtskeletbouwfabriek en Corporate-diensten te decentraliseren. In die optiek was het nodig om de bestaande serverinfrastructuur in te ruilen voor nieuwe servers in de cloud. Aangezien onze bestaande samenwerking voor alles wat internet betreft vlot verliep, contacteerden we ook voor deze belangrijke migratie onze internetprovider Telenet Business. We lieten in samenwerking met onze verschillende IT-partners een volledig MPLS-netwerk (Multi Protocol Label Switching) opzetten tussen de regiokantoren en het datacenter in Zaventem.”

Het nieuwe werken

“Door gebruik te maken van de cloud, kunnen we vanuit onze verschillende vestigingen, thuiskantoor en mobiel, vlot werken. De mogelijkheid wordt aan onze collega’s gegeven om één dag per week aan thuiswerk te doen, wat niet onbelangrijk is tijdens de huidige coronamalaise”, vervolgt Steve Wittouck.

“Ruim drie jaar geleden hebben we onze servers gemigreerd naar de cloud. De connectiviteit tot stand brengen tussen de verschillende vestigingen was een huzarenstukje. Bostoen wil op alle vlakken altijd graag in het peloton zitten, maar we hoeven niet de eerste te zijn. Ons bedrijf had altijd al oog voor vernieuwing. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld met een VR-applicatie hun keuzes in de woning maken en nagaan hoe hun toekomstige woning er zal uitzien. Met deze woningconfigurator heeft Bostoen zelfs een VR-award in de categorie ‘VR Architecture and Real Estate’ gewonnen op de Virtual Reality Awards in Londen in 2018.”

Droomscenario

“Mijn samenwerking met Tim Verhemeldonck verliep zonder meer vlot. Binnen de kortste keren was de migratie naar de cloud, wat een stap in het onbekende leek, in orde. Intussen werkt het systeem nog steeds zoals het hoort en mogen we gerust van een droomscenario spreken.”

“Telenet Business denkt met de klant mee en voert die oplossing ook feilloos uit. Verder ben ik heel tevreden over hun service en technische knowhow. Ik heb ook interne contactpersonen met wie ik persoonlijk kan praten of mailen, en ik word bij vragen altijd snel bediend met heel gerichte oplossingen. Ik waardeer de persoonlijke aanpak en de betrokkenheid van de verschillende afdelingen en medewerkers van Telenet Business. Ze zijn ook altijd bereikbaar, zowel via telefoon als via e-mail. Indien ze niet meteen een oplossing voorhanden hebben, sturen ze mij door naar de juiste dienst. Ze geven adviezen omtrent nieuwe trends en oplossingen. Dat ik altijd op hen kan terugvallen, zorgt voor een geruststellend gevoel. Als IT-manager moet je met vele zaken rekening houden, waardoor je de expertise van Telenet Business goed kan gebruiken.”

Back-up via gsm-signaal

“Ik ben dermate tevreden over onze samenwerking, dat ik niet onmiddellijk aan een andere internetprovider zou denken. Toen we twee jaar geleden naar ons nieuwe kantoor in Sint-Denijs-Westrem verhuisden, begeleidde Telenet Business ons ook op vlak van internetverbinding. Op mijn vraag naar een back-uplijn plaatste Telenet Business een 4G-antenne. Als het internet via de reguliere coaxkabel van Telenet uitvalt, dan kunnen de vijftig medewerkers van ons hoofdkantoor toch verder werken. Het is een typerend voorbeeld dat onderstreept dat we met Telenet Business volop kunnen inzetten op vernieuwing.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels