Uw eerste keuze in industriële reiniging en lastechnieken
Christophe Cuigniez
& Annick Claes
Alpha

Uw eerste keuze in industriële reiniging en lastechnieken

Profiel - Alpha

Alpha specialiseert zich al ruim dertig jaar in industriële machines die werken met ultrasone trillingen of droogijs. De toepassingsmogelijkheden zijn enorm uitgebreid. Het toegewijde team begeleidt klanten met grote deskundigheid naar een economische en ecologische oplossing op maat.

Het Gentse bedrijf Alpha bv, onder leiding van de ingenieurs Christophe Cuigniez en Annick Claes, is de specialist ter zake op het vlak van ultrasoon lassen. Daarbij worden twee onderdelen in kunststof door trilling aan elkaar gesmolten. “Zonder dat u het weet, zien we de techniek toegepast in onderdelen overal rondom ons”, vertelt zaakvoerder Christophe. “Uw wekkerradio, uw tandenborstel, koffiepads, onderdelen van auto’s en zelfs van het vliegtuig waarmee u op vakantie vertrekt,…”

Bij Alpha vinden klanten meer dan een leverancier van machines. Christophe, Annick en hun team zijn echte vertrouwenspartners die klanten begeleiden van a tot z. “Iemand kan naar ons komen met een idee voor een product en samen komen we tot de ideale oplossing”, zegt Annick. “Daarvoor kunnen ze terecht in onze vier testlabo’s. Bij de installatie van de apparatuur geven we opleiding en helpen we de klant bij de ingebruikname. Onze dienst na verkoop blijft uiteraard beschikbaar.“

Slimmer reinigen

De ingenieuze techniek met hoogfrequente trillingen wordt ook ingezet voor industrieel reinigen. Daarvoor biedt Alpha ultrasone reinigingsbaden aan in alle maten. Typische producten die vaak in ultrasoonbaden gereinigd worden zijn: filters, zaagbladen, carburators, spuitpistolen, warmtewisselaars,… “Zo’n reinigingsbad is een economische en ecologische oplossing”, vertelt Christophe. “Het gaat snel en je hebt enkel water en zeep nodig, geen vervuilende solventen. De hoge reinigingskwaliteit in combinatie met het gebruiksgemak overstijgt alle verwachtingen.”

In hun reinigingsassortiment bouwt en verkoopt Alpha ook droogijsstraalmachines. “Droogijs is CO2 op min tachtig graden”, legt Annick uit. “Dat kan gebruikt worden om te koelen natuurlijk, maar ook om te reinigen is droogijs voordelig en efficiënt. Het proces produceert namelijk geen afval. Droogijs is afkomstig van CO2 die gerecupereerd werd en nadien gewoon terug in de natuur opgenomen wordt als gas, zoals de CO2 in spuitwater. Een nuloperatie dus.”

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid vormt een rode draad door de activiteiten van Alpha. Alle producten worden in Europa geproduceerd, zodat het transport beperkt blijft. Op het dak van het bedrijf liggen zonnecellen en recent installeerde Alpha ook tien elektrische laadpalen. Aandacht voor de leefomgeving vertaalt zich bij de zaakvoerders automatisch in aandacht voor de werknemers. “Hier heerst een familiale sfeer. We ontspannen op het petanquebaantje in de tuin en maken geregeld tijd voor een teambuilding. We zijn enorm trots op ons hechte team.”

Alpha
Kleimoer 2
9030 Gent
T. 09 243 80 90
info@alpha.be
www.alpha.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels