V1000, de transporteur van de toekomst
Sandro Paravizzini V1000

V1000, de transporteur van de toekomst

Bedrijfsprofiel - V1000

Na ruim 30 jaar als succesvol groupagetransporteur springt AJ Veurink uit Roeselare met beide benen vooruit richting toekomst. Met een nieuwe commerciële naam en een innovatief concept. V1000 heeft grote ambities. “We willen de transporteur van de toekomst worden”, zegt zaakvoerder Sandro Paravizzini. “En dat zullen we doen door te digitaliseren en slim te investeren, zonder het persoonlijk contact te verliezen.”

Als vertrouwde partner voor groupagetransporten zet V1000 – het voormalige AJ Veurink – dagelijks een vijftigtal vrachtwagens op weg naar de Benelux en naar Frankrijk. Voor de effectieve uitlevering zijn er al heel wat vaste processen doorlopen die ,dankzij het dagelijkse engagement van zowel dispatch, administratie, chauffeurs en magazijn, zorgen voor kwaliteitsgroupagetransport in de beste betekenis van het woord. “Onze persoonlijke aanpak en verregaande flexibiliteit zijn onze grootste troeven”, zegt Sandro Paravizzini.  “Het is waarom klanten al jarenlang met ons samenwerken. En waarom ze dat hopelijk ook de komende decennia blijven doen. Met onze nieuwe, digitale dienstverlening er bovenop.”

Blijven evolueren

Sandro Paravizzini mag dan nog maar recent aan het roer zitten, hij kent AJ Veurink en bij uitbreiding de transportsector door en door. Hij is namelijk allesbehalve een nieuw gezicht. “Ik werk al sinds 1996 binnen deze firma. Dat geeft me een uitzonderlijk inzicht in de volledige werking. En dat zette me aan het denken. Hoe kunnen we ons bedrijf nog verder verbeteren en klaarstomen voor de toekomst? Stilstaan is achteruitgaan. Wij willen verder vooruit. Voor en samen met onze klanten. En daar hoort een nieuwe naam bij: V1000”, aldus de ambitieuze zaakvoerder.

De grote uitdaging voor de toekomst – zo leerde de denkoefening en een bevraging van de markt – is het digitaliseren. Een verhaal dat voor V1000 hand in hand gaat met het persoonlijk contact. “Het ene sluit het andere zeker niet uit”, zegt Sandro. “Onze chauffeurs, magazijniers en dispatchers blijven cruciaal binnen onze workflow. We bellen elke klant nog steeds op. Om te zeggen dat hun vracht onderweg is en wanneer die gaat geleverd worden bijvoorbeeld. Duiken er problemen op? Dan zoeken we meteen een oplossing. Als klant word je bij alles betrokken. Dat vinden we ook logisch. Je wil toch weten wat er met jouw goederen gebeurt?” Met de beschikbare digitale tools wil V1000 die betrokkenheid nog sterker en vooral eenvoudiger maken. Om de klant nog meer te ontzorgen.

Elke crisis zorgt voor nieuwe opportuniteiten en daarom staan we ook niet stil.

Ondertussen is bij ons thuiswerk de norm voor alle bedienden, inclusief dispatchers.  “We hebben geïnvesteerd in hun werkplek thuis om zo proactief en preventief in te spelen op nieuwe virusgolven en om de continuiteit van onze dienstverlening te waarborgen voor alle klanten”.  Ons HR beleid moet de belichaming zijn van de ziel van V1000 : passie, vertrouwen, samenhorigheid, versterking van elkaars kwaliteiten met als 1 gezamenlijk doel : tevreden klanten en geëngageerde werknemers, die hét uithangbord zijn van V1000.

Herkenbaar en modern

Een nieuw concept met een nieuwe naam vraagt uiteraard ook om een nieuw logo. Zonder te bruuskeren. Het kleurenschema blijft behouden. Uit respect voor de geschiedenis van AJ Veurink en voor de herkenbaarheid in het straatbeeld. Het hedendaagse marineblauw slaat de hoofdtoon. Het felle oranje doet dienst als speelse accentkleur. “De V van V1000 is evenzeer een knipoog naar het verleden. De V van Veurink. Bovendien kan elke klant of partner de nieuwe naam in zijn eigen moedertaal uitspreken. Ik heb zelf Italiaanse roots. Aan de telefoon zeg ik weleens ‘Grazie mille’. Het cijfer 1000 leek me dan ook gepast. Des te meer omdat het een krachtig getal is dat een futuristische bijklank heeft en 1000% zekerheid moet etaleren.  Dat past bij onze digitale ambitie.”

Sandro Paravizzini droomt al luidop van een digitaal V1000-platform, waarop de klanten hun ladingen kunnen volgen. “Niet zomaar een melding dat er tussen 9 en 17 uur geleverd wordt, waardoor ze de hele dag beschikbaar moeten zijn. Neen, we willen een gps-gestuurd track-en-tracesysteem. Een online tool waarmee je tot op enkele meters nauwkeurig ziet waar de vrachtwagen op dat moment rijdt. Kwestie van precies te kunnen inschatten wanneer we komen leveren. Dat is voor ons dienstverlening 2.0. Zo worden we de transporteur van de toekomst.”

 

V1000
Industrieweg 78
8800 Roeselare
T. 051 24 29 91
info@v1000.be
www.v1000.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels