Vinyl vloertegels geven De Kaai kleur
Sofie Deruyter
& Emmanuel Huyzentruyt
ntgrate - De Kaai

Vinyl vloertegels geven De Kaai kleur

Testimonial - ntgrate - De Kaai

Voor de vloerbekleding van de vernieuwde bar, kantoor, podia en herenkleedkamers, zocht fitnessclub De Kaai een betrouwbare partner met een gedeelde kijk op kwaliteit, open communicatie en duurzaamheid. Ntgrate bleek de perfecte match om het renovatieproject het juiste cachet te geven. Dat de producent van vinyl vloeroplossingen binnen de korte tijdspanne alle materialen kon opleveren en laten plaatsen, was een mooie extra.

Voor fitnesszaak De Kaai in Kortrijk is 2023 goed gestart. Eind januari organiseerde de club een openingsweekend om het vernieuwde interieur aan het publiek voor te stellen. Met de geslaagde renovatie drukt de nieuwe zaakvoerder Emmanuel Huyzentruyt zijn stempel op de zaak.

“De infrastructuur was dringend aan opfrissing toe. Met De Kaai 2.0 willen we een echte community creëren waar zowel sportievelingen als niet-sportievelingen welkom zijn. Centraal in dit concept staat onze sKaaibar, die een grondige make-over kreeg. De warme, trendy setting nodigt iedereen uit om te ontspannen voor of na een sportactiviteit, of terwijl vrienden of familie sportief bezig zijn. Het is de ideale plek om na een drukke week wat stoom af te blazen.”

De interieurarchitect werkte verschillende ontwerpen uit, waarbij warmte en gezelligheid voorop staan. “Toen we een staal van de ntgrate-vloerbekleding in handen kregen, waren we meteen overtuigd, in die mate zelfs dat onze tegelkeuze de verdere aankleding bepaalde.”

De bar kenmerkt zich door zachte kleuren en het overige meubilair is bewust sober gehouden. Zo krijgen de Noble-vloertegels met oudroze-grijze print, alle aandacht. Daarnaast kregen het aanpalende bureel, verschillende podia en de herenkleedkamers een opfrisbeurt.

Herbruikbaar en recycleerbaar

Het stijlvolle karakter van de tegels was niet de enige doorslaggevende factor om voor ntgrate te kiezen.

Emmanuel: “Hun circulair verhaal past perfect binnen onze filosofie, waarbij we investeren in materialen en technieken die we in de toekomst – indien nodig – opnieuw kunnen inzetten. Onze verwachtingen waren niet min: we zochten een budgetvriendelijke, kwaliteitsvolle oplossing, die makkelijk te onderhouden is, zonder in te boeten op esthetiek. Ntgrate bood ons het totaalpakket. Hun voorstel om in de kantoren en kleedkamers te werken met geregenereerde tegels volgens het re-ntgrate-principe, was een schot in de roos.”

Ntgrate draagt circulariteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Elke tegel is ontworpen met oog op hergebruik of recyclage. “We willen onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Tegels die terugkomen van projecten, ondergaan een screening. Zo zien we of ze bij andere klanten opnieuw inzetbaar zijn. In ons experience center tonen we met plezier wat mogelijk is voor een bepaalde opdracht”, vertelt projectadviseur Sofie Deruyter. “Door hier deels re-ntgrate-materiaal voor te stellen, konden we aan de wensen van De Kaai tegemoetkomen.”

Optimale akoestiek

Een bijkomend pluspunt is dat de vinyltegels geluiddempend zijn. Dat is geen overbodige luxe in ruimtes met veel harde materialen. “Om het zo aangenaam mogelijk te maken voor ons publiek, is de akoestiek erg belangrijk”, zegt Emmanuel. “In een fitnesszaak zijn er niet veel opties om weerkaatsing van geluid te minimaliseren. De tegels maken een enorm verschil.”

De open communicatie en goede klik vormden het sluitstuk in deze samenwerking. “Ntgrate werkte proactief mee en speelde kort op de bal om aan onze wensen te voldoen. De plaatser die ze ons aanbeloven (Bjorn Vervaecke, red.) leverde op een zeer korte tijdspanne alles perfect op. De wisselwerking met ntgrate zorgde ervoor dat we deze renovatie op twee maanden tijd tot een goed einde konden brengen.”

ntgrate
ntgrate.eu
De Kaai
www.dekaai.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels