Voorbeelddossier dankzij intense samenwerking
Danielle Baetens
& Pieter Meseure
CTRL engineering -
Grant@vice

Voorbeelddossier dankzij intense samenwerking

Testimonial - CTRL engineering - Grant@vice

Technische expertise gaat vaak moeilijk samen met een liefde voor administratieve procedures. Pieter Meseure van CTRL engineering is geen uitzondering op de regel. In Grant@vice vond hij de ideale partner. 

Jarenlang software ontwikkelen voor motoren en versnellingsbakken, waaronder zes jaar binnen de Formule 1: dat levert een mens unieke kennis en expertise op. Die achtergrond vertaalt Pieter Meseure naar oplossingen voor automotive testing, industriële automatisering en energiebeheer. Hij ontmoette Danielle in Brugge, toen hij er in overleg was met het toenmalige Agentschap Ondernemen, nu Vlaio, voor een nieuw project. “We wilden de technologie van energiemanagement en -opslag bij wagens omzetten naar een oplossing voor stationaire toepassingen”, zegt Pieter. “Onderzoek en ontwikkeling kost natuurlijk veel geld. Financiële steun van de overheid is daarom vaak cruciaal. Dat was hier ook zo. Gelukkig kon Danielle ons helpen.”

Van onderzoek naar ondersteuning

Net als Pieter heeft Danielle Baetens van Grant@vice een ingenieursdiploma. Ook zij moest van bij het begin van haar carrière zelf middelen zoeken voor haar onderzoek. “Dat was eerst voor mijn doctoraat. Toen ik bij onderzoeksinstellingen ging werken, moest ik opnieuw subsidiedossiers schrijven”, vertelt Danielle. “Ik hielp steeds vaker ook bij de aanvragen van collega’s. Na jobs bij Deloitte en Ernst & Young startte ik op 10 oktober 2010 als zelfstandig adviseur. Ik help klanten die Vlaamse, Brusselse, Waalse of Europese subsidies zoeken en begeleid hen van projectwaardering en cashplanning tot opvolging. Om klanten zoals Pieter nog vlotter te kunnen helpen, heb ik naast de thuisbasis in Antwerpen ondertussen ook een locatie in West-Vlaanderen.”

Danielle werd voorgesteld aan Pieter en de twee gingen meteen samen aan de slag. “We hadden maar vier dagen meer om de aanvraag op punt te zetten en er was nog veel werk aan”, lacht Pieter. “Ons mailverkeer tijdens die dagen startte met ‘Goedemorgen’ en eindigde met ‘Goeie nacht’. Tijdens autoritten briefte Danielle mij over het dossier. Het was een intense samenwerking, maar het loonde. Onze aanvraag werd goedgekeurd. Meer nog: de jury sprak van een voorbeelddossier.”

Operationeel systeem

Ondertussen zit dit project van CTRL engineering in een eindfase. Er draaien al een aantal systemen. Dat is meteen een belangrijke test om het product verder te finetunen. “Er komt een tweede project aan, waar we opnieuw op Danielle beroep willen doen. Haar grondige aanpak verplicht ons als ondernemer ook beter na te denken over een project. Je moet concrete doelen vooropstellen, je aanpak grondig uittekenen, enzovoort. Dat komt de uitvoering ten goede. Het heeft er trouwens mee toe geleid dat onze energietak onder een nieuwe vennootschap is ondergebracht: Setes2, Sustainable Energy Technology Solutions and Services. Ik ben er zeker van dat we samen nog mooie dingen gaan realiseren”, besluit Pieter Meseure.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels