Waarom en hoe meet je hr-prestaties?
Bart Deprez Accuria

Waarom en hoe meet je hr-prestaties?

Vraag & Antwoord - Accuria

Kostenanalyses zijn in de huidige economische context van groot belang voor bedrijven. Helaas wordt bij de personeelskost nog te vaak enkel de kost van de operationele prestaties meegerekend. Ook de prestaties die het gevolg zijn van de door hr genomen maatregelen, hebben hun invloed. In samenwerking met Bijster ontwikkelde Accuria een uniek platform waar, naast de klassieke rapportering, ook de nieuwste technologieën hun intrede doen. De oplossing bestaat uit twee delen. Enerzijds een hr-dashboard, anderzijds de online rapporteringstool ‘HR-Analytics’.

Hr-dashboard 

In samenwerking met enkele klanten stelde Accuria het hr-dashboard samen. Hierin worden data zo eenvoudig mogelijk weergegeven. Op het dashboard bevinden zich de belangrijkste indicatoren om hr-prestaties te meten. Naast kengetallen vind je er een aantal KPI's (Key Performance Indicators) om data met elkaar te vergelijken. Voorbeelden daarvan zijn de gepresteerde uren versus de afwezigheden, of de loonkost van twee opeenvolgende jaren.

Online HR-Analytics

De online rapporteringstool is gebouwd op het Microsoft Power BI-platform en laat toe om data eenvoudig te visualiseren, filteren en exporteren. Naast de weergave van data gaat deze tool nog verder. Een aantal KPI’s bevatten een trendanalyse. Die voorspelt de tool aan de hand van beschikbare data van hoe de KPI’s zullen evolueren in de toekomst. De gebruiker krijgt hierdoor inzicht in zowel het verleden als de toekomst. Hierdoor is het mogelijk om tijdig remediërende acties te nemen. 

Betaalbare data

Het is de ambitie van Accuria om elk bedrijf – klein of groot – te helpen in de dagelijkse ontzorging van het hr-beleid. Als erkend sociaal secretariaat bieden we dit aan tegen een betaalbaar tarief. Al onze klanten krijgen het hr-dashboard gratis ter beschikking. Voor een kleine maandelijkse meerkost krijgen ze ook toegang tot een performante HR-Analytics tool. Hiermee bieden we een ongeziene betaalbare meerwaarde aan onze kmo-klant.

Voordelen

  • Data eenvoudig weergeven en analyseren
  • Inspelen op toekomsttrends
  • Tegen een betaalbaar tarief 
  • Uniek platform in hr-/IT-landschap

Ben jij ook op zoek naar een sociaal secretariaat dat meer doet dan het maandelijks opmaken van je loonbrieven? Kijk dan vlug op Accuria.be en maak kennis met ons Accurieus DNA.

Accuria

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels