Waarom is investeren in een hotel of B&B een goed idee?
Kelly De Plecker Hoteltekoop

Waarom is investeren in een hotel of B&B een goed idee?

Vraag & Antwoord - Hoteltekoop

Bent u klaar om de sprong te wagen en uw droom van eigen logies te realiseren? Of wil u een slimme investering doen met een zeker rendement? In beide gevallen is investeren in een hotel of B&B een goed idee. Hoteltekoop, specialist in deze niche, legt uit waarom en schetst de huidige trends.

Een investering met zekerheid

Investeren in vastgoed is altijd een goed idee. Op een spaarrekening brengt uw geld niets meer op – soms maakt u zelfs negatieve rente – en de beurzen slaan tilt in de hectiek van de huidige tijden. U stopt uw geld dus beter in vastgoed. Heeft u daarbij ook al aan een investering in een B&B of een hotel gedacht? Uw pand behoudt zijn vastgoedwaarde, terwijl u maandelijks huurgelden van de uitbater ontvangt. Win-win.

Groot aanbod op de vastgoedmarkt

Het coronavirus maakte wonden in heel wat sectoren, ook in de horeca. Vooral kleinere B&B’s noteerden hoge bezettingsgraden in periodes waarin ze open mochten. Toch slaagde lang niet iedereen erin het hoofd boven water te houden. Door falende ondernemingen en uitbaters die een andere weg in sloegen, is het aanbod binnen dit vastgoedsegment groot. Het is dus een ideaal moment om een hotel of een B&B aan te kopen. Op dit moment vindt u zeker een pand dat bij u past.

Iedereen snakt naar een uitje

Reisplannen, weekendjes weg, citytrips: de afgelopen twee jaar werden ze noodgedwongen vaak van de agenda geschrapt. Nu het licht weer op groen staat, boeken we massaal uitstappen, als het even kan met overnachting. Het is dus een goed moment om uw gedroomde B&B of uw persoonlijk hotelconcept op poten te zetten. Dat mag best een uniek karakter hebben. We merken de shift van grote ketens, waar alle kamers en locaties op elkaar lijken, naar boetiekhotels. Elke plek heeft een eigen look & feel en kleinschalige gezelligheid primeert. Laat uw ideeën dus de vrije loop. Ondertussen helpen wij u graag de juiste vastgoedmatch vinden, binnen België en wereldwijd.

Hoteltekoop

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels