Waarom werken met een payroll?
Joke Carton Digital Payroll Services

Waarom werken met een payroll?

Vraag & Antwoord - Digital
Payroll Services

Heb je een extra medewerker nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden: een interim-medewerker, iemand aanwerven via een vast contract, een freelancer … Heel wat ondernemers vergeten evenwel dat je ook gebruik kunt maken van payrollservices. Zonde, want het biedt heel wat voordelen.

Je weet nooit helemaal zeker welk vlees je in de kuip hebt. Een vast contract schrikt daardoor heel wat ondernemers af, want er is geen sprake van een proefperiode, de kosten bij ziekte lopen hoog op en de opzeg kan je eveneens duur komen te staan als je niet helemaal tevreden bent van de nieuwe werkkracht. Die nadelen heb je niet bij een zelfstandige, maar die is in de meeste gevallen niet 100 % beschikbaar en de factuur kan oplopen door de hoge uur- of dagtarieven. Net daarom is een extra werkkracht via payroll ideaal.

Mét proefperiode

Een payrollbedrijf werft de medewerker van jouw keuze aan (je selecteert dus zelf de kandidaat) en leent deze vervolgens onder contract terug uit. Die aanpak zorgt ervoor dat je als bedrijfsleider gedurende enkele maanden een proefperiode kunt inlassen zonder helemaal gebonden te zijn aan het individu. Op die manier heb je ruimschoots de tijd om elkaar te leren kennen.

Geen loonadministratie

Nog een voordeel als je met een payrolldienst werkt: je moet je geen kopzorgen maken over de loonadministratie, dat wordt integraal afgehandeld door het payrollbureau. Zo kun jij je gewoon focussen op je corebusiness.

Flexibele invulling

Nog een troef: je kunt met een medewerker via een payrolldienst heel flexibel werken, zelfs zonder een vooropgestelde periode. De ene week kan het gaan over één werkdag, een andere week over drie werkdagen.

Tevreden? Vast in dienst!

Ben je na enkele weken of maanden helemaal overtuigd van de talenten van de medewerker? Dan kun je hem of haar alsnog vast in dienst nemen. Ook dat verloopt heel vlot.

In tal van sectoren

Digital Payroll Services maakt instant dag- en weekcontracten aan voor bedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inschrijven van studenten, flexi-jobbers, extra krachten, arbeiders en bedienden. Bovendien werkt Digital Payroll Services voor alle sectoren, van bouw over industrie tot horeca.

Deze expertise werd aangeboden door  Digital Payroll Services

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels