Zonnige toekomst
Simon Houtekier &
Jannes Soutaer
CBS Beton - ExtraPower

Zonnige toekomst

Testimonial - CBS Beton - ExtraPower

CBS Beton is bezig met de implementatie van een zonnepanelenpark van ExtraPower. “Dankzij de knowhow van onze partner zijn we klaar voor de toekomst”, zegt Operations Director Simon Houtekier.

Dat groene energie de groei stimuleert, daar is de specialist in prefab beton voor opslagsystemen en grondkering al langer van overtuigd. “Bij elke aanbesteding is het cruciaal om de reductie van de CO2-voetafdruk aan te tonen. Na de inplanting van twee windmolens volgde vorig jaar een eerste zonnepaneleninstallatie. ExtraPower was de enige speler die zo’n project op een veilige manier kon realiseren. Ons moeilijk toegankelijk dak liet geen grote installatie toe. Na die succesvolle stap pakken we nu uit met een zonnepanelenpark bij CCS Steel, ons dochterbedrijf voor wapeningsstaal op maat. Momenteel reduceren we bij mooi weer 1,2 ton CO2 per dag. Op het einde van het jaar zal dat 1,8 ton zijn. Daarenboven gebruiken we de elektriciteit voor onze betonproductie”, vertelt Simon Houtekier.

Installatie op maat

“Hoewel beton een moeilijke sector is voor zonnepanelen, wist ExtraPower ons een maatpakket aan te bieden. We konden rekenen op een hoge afwerkingsgraad en een uitgekiende service. Door de monitoring van de zonnepanelen zit er een vervolgverhaal in. Het bedrijf van Jannes Soutaer staat garant voor een volledig onderhoud.”

“Ik heb nooit één discussie gehad op vlak van veiligheid. Als het door slecht weer te gevaarlijk was om op het dak te werken, werd desnoods gewacht op het weekend om verder te doen. De projectplanning klopte. ExtraPower nam ook de coördinatie met de hoogspanningsaannemers voor zijn rekening. De installatie werd op tijd opgeleverd en er werd niet afgeweken van de prijs. Ook op de communicatie viel niets aan te merken.”

“Het was door het steile dak in golfplaten een uitdagend project, maar alles verliep vlot”, blikt Jannes Soutaer terug. “We slaagden erin om tijdens de montage zo goed als geen hinder te veroorzaken.”

Elektrotechniek

Als jong en dynamisch bedrijf ontpopte ExtraPower zich tot een specialist in elektrotechnische werken. Het oriënteert zich vooral op zonnepanelen en kabelwerken. Een eigen team van technici staat de klok rond paraat voor de uitvoering van projecten. "We hebben een boontje voor complexe projecten, die we net als onze andere realisaties heel efficiënt en veilig (conform de VCA-voorschriften) behartigen. We staan ook in voor onderhoud en herstellingen", besluit Jannes Soutaer.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels